Hva er Padel Tennis?

Padel eller padeltennis er en av de raskest voksende sportene i verden og er en kombinasjon av tennis og squash som kan spilles både inne og ute.

Padel er lett å lære, hvilket er en av årsakene til at det tiltrekker mange i alle aldre. Mange oppfatter også padel som morsommere enn for eksempel tennis, fordi det hele tiden er gang i spillet og man ikke bruker så mye tid på “døde” baller. Man spiller på en bane som minner om en tennisbane – men noe mindre.

Padel spilles normalt to mot to på en lukket bane, som er 10 x 20 meter. På Nyhavna har banen en bredde på 9.70m som følge av søylebegrensninger.  Banens konstruksjon er perfekt for en optimal spillopplevelse. Den 20 meter lange banen er delt på midten med et nett. Linjene på banen gjelder kun ved serve, eller hvis det spilles 1 mot 1. Alle overflater på banen kan brukes aktivt, ettersom som spillerne blir mer erfarne med padel sporten.

Det faktum at banens vegger kan brukes i spill, gir padel en ekstra dimensjon og gjør det til en unik aktivitet.

Historien

Padel som en sport oppstod i 1969 i det meksikanske badestedet Acapulco. Grunnleggeren av padel, var forretningsmannen Enrique Corcuera. Han ønsket seg tennisbanner hjemme hos seg, men hadde ikke nok plass. Han lagde en bane som var 10 x 20 meter og omgitt av 3-4 meter høye murer. Et nett delte banen i to like sider. På grunn av det mindre spillefeltet bestemte han seg for å leke med treraketter som var mindre enn tradisjonelle tennisracketer.

I begynnelsen ble padel bare spilt av den meksikanske eliten, men gjennom Alfonso De Hohenlohe, en spansk venn av Corcuera, havnet det i Spania. De Hohenlohe introduserte sporten i Marbella, hvor den første europeiske padelklubben ble grunnlagt i 1974. Da den spanske kongen Juan Carlos og den tidligere Wimbledon-mesteren Manolo Santana begynte å promotere sporten, steg populariteten raskt. Utviklingen av sporten tok et nytt stort sprang da en venn av De Hohenlohe, Julio Menditengui, brakte sporten til Argentina.

I Argentina vokste padel til å bli en nasjonal sport med mer enn 10.000 baner og 2 millioner spillere. I Spania nådde antall spillere allerede 1 million på 90-tallet, noe som gjorde det til en av de raskest voksende sportene i verden. I 2014 ble det anslått at over hele verden spilte mer enn 10 millioner mennesker. Spania og Argentina forblir. til i dag, de beste landene i offisielle turneringer og internasjonal konkurranse.

Det første verdensmesterskapet ble arrangert i 1992 i Sevilla, Spania, med delegasjoner fra 11 forskjellige land fra Europa og Amerika som deltok. Siden den gang er verdensmesterskap arrangert hvert annet år. Andre store turneringer som også tiltrekker seg titusenvis av tilskuere er Europacup, Padel Pro Tour (Spania og Argentina) og Tri-Nations Cup i Latin-Amerika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow Us

© Nyhavna Padel All rights reserved.